Utánpótlás: vegyes érzelmekkel zárult a szezon második hete

Izgatottan kezdte meg az új idényt fiú mini csapatunk, akik sikeres és biztató hétvégét tudhatnak maguk mögött. Mellettük fiú U17-es csapatunk szárnyalt a második fordulóban, míg ezen korosztályban induló lány csapatunk kissé csalódottan hagyta el a termet.

A másodosztályban szereplő Vegyész RC Kazincbarcika fiú mini csapata Kecskemétre utazott az első fordulós mérkőzéseire, ahol a KESI B, valamint a budapesti Hercules ellen léptek pályára. Mivel a Hercules eggyütese hiányos létszámban állt ki, ezért, bár lejátszották a Vegyész elleni mérkőzést, a szabályok értelmében 3-0-ás (75-0) arányban nyerték azt meg. A fiúk első tornájáról Máthé László, a csapat vezetőedzője mesélt.

„Az első mérkőzésen a fővárosi csapatot sikerült legyőzni 2-1 arányban” – kezdte beszámolóját a tréner. „Az első pályára lépés megilletődöttsége sajnos látszódott az új játékosaimon. Ez főleg a sok rossz nyitásban nyilvánult meg. Ennek ellenére jól küzdöttünk, a második mérkőzésen is szoros szettekben maradtunk alul. És ezúttal a szerencse (is) a hazai csapat mellett szólt”.

Dunszt Ferenc Fiú U13 OMB II. osztály, Kelet, alapszakasz, 1. forduló, Kecskemét
HERCULES U13 – Vegyész RC Kazincbarcika 1-2 (-18, 8, -11) / 0-3 (-25, -25, -25)
Vegyész RC Kazincbarcika –  KESI Röplabda Akadémia ‘B’ 1-2 (21, -21, -24)
Vegyész RC Kazincbarcika: Kmoch Zoltán Emil, Nahaj Zalán, Bencs Benedek, Volenszki Áron, Bandula Márk Krisztián, Diczházi Levente, Csabai Martin, Nagy Nimród, Hekkel Tamás Nimród, Tresza Róbert Zente, Kis-Varga Dominik.


Leány U17-es csapatunk a harmadosztályban indult ebben a szezonban, akik a második kört Egerben játszották le. A két fordulós Kelet-A csoportot a barcikai lányok 3 ponttal a harmadik helyen zárták. A hazaúton vezetőedzőnk, Hemmertné Németh Annamária összegezte honlapunknak a mérkőzéseket.

„A miskolci együttes ellen újra kiharcoltuk ugyan az ötödik szettet, viszont most mi maradtunk alul a rövidített játszmában”. Hemmertné a mérkőzést követően nem volt megelégedve a lányok teljesítményével. „Ők is érezték, hogy ezúttal nem tudták megvalósítani amit megbeszéltünk, és gyakoroltunk. A mentális hozzáálláson is változtatni kell, hogy jól tudjunk együtt működni, mint egy nagy betűs csapat.”

A csoport utolsó mérkőzését a listavezető ellen játszották, pontszerzés esetén pedig a második helyre került volna fel a Vegyész RC Kazincbarcika.

„A házigazdát egyetlen egy szettben sikerült megszorítanunk, de végül az utolsó két pontnál ellenfelünk koncentráltabbnak bizonyult. Sajnos a támadásunk nem volt elég hatékony. Látom a lányokban a lehetőséget. Sok ügyes játékos van, akik a kisebb korosztályból lehetőséget kaphatnak, hogy megmutassák tehetségüket a nagyobbak között, viszont még rengeteget kell dolgoznunk, hogy stabil játékot tudjunk produkálni” – zárta összefoglalóját csapatunk vezetőedzője.

Szalayné Sebők Éva Leány U17 OB III. osztály, KELET-A, alapszakasz, 2. forduló, Eger
DVTK-Fehér – Vegyész RC Kazincbarcika 3-2 (-23, 15, -24, 15, 10)
Vegyész RC Kazincbarcika –  Egri Városi Sportiskola-B 0-3 (-17, -24, -13)
Vegyész RC Kazincbarcika: Dankó Dalma, Erdős Tímea, Várnagy Viola Éva, Bárdos Maja, Tóth Laura Dóra, Kopasz Lili, Timár Ágnes, Béres Eszter, Áll Anna, Urbán Bettina.


Fiú U17-es csapatunk a második forduló mérkőzésiért Bonyhádig ment, ahol ellenfélként a Pénzügyőr, valamint a hazai, Petőfi Sport Club P csapata várt rájuk. Elégedett lehetett a srácokkal Szikszai Marcell vezetőedző, és Molnár Sándor másodedző, mert két szép győzelemmel a zsebben térhettek haza, ezzel pedig a második fordulót követően a 9 fős csoport negyedik helyén áll a Vegyész RC Kazincbarcika.

„Egy lelkes, és fiatal csapat ellen játszottuk az első mérkőzést. A kezdő felállásunkban könnyed szetteket tudhattunk magunkénak, emiatt elkezdtem forgatni a csapatot”. A jó játék mellett a trénernek lehetősége adódott, hogy egy kis plusz motivációt adjon a játékosainak a mérkőzés alatt. „Próbáltam mindenkinek a kedvében járni, és esetleg posztján kívül is játszatni. Ez sajnos szett veszteségbe került, viszont ahogy visszaálltunk a kezdő felálláshoz, újra könnyedén felül kerekedtünk ellenfelünkön.”

Második találkozó a papírforma alapján könnyebbnek ígérkezett, hiszen előtte a PSE legyőzte a Bonyhád csapatát. „Mondhatni ugyanúgy meccseltem, szerettem volna pihentetni a kulcsjátékosokat, és mindenkinek lehetőséget adni. Ugyanaz a forgatókönyv ismétlődött mint az első meccsen, hiszen itt is elszórtunk egy szettet. Ezt követően ismételten visszaálltunk az eredeti felállásba.” – ezzel pedig újabb győzelmet zsebelhetett be Szikszai csapata.

Buzek László Fiú U17 OB II. osztály, alapszakasz, 2. forduló, Bonyhád
Pénzügyőr SE Piros – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-12, -21, 18, -12)
Vegyész RC Kazincbarcika –  Egri Városi Sportiskola-B 3-1 (13, 16, -22, 13)
Vegyész RC Kazincbarcika: Dobóczi Bence Krisztofer, Lukács Dániel, Deák Levente, Lipták Botond, Sándor Gábor Gyula, Dankó Ádám, Komló Márk, Zámborszky Ákos, Ispán Gergely János, Csordás Tamás, Hegyaljai Tamás.

(kiemelt kép: Kocsis Alíz, VRCK)