Utánpótlás: győzelemmel kezdték a szezont az U20-as fiúk

Szombaton két U20-as fiú csapatunk is érdekelt volt az első fordulós tornákon. A barcikaiak az első osztályban, míg a tiszaújvárosi srácok a másodosztályban mutatkozhattak be a Vegyész színeiben.

Az első osztályban szereplő Vegyész RC Kazincbarcika csapata Lovasberényben játszotta az első fordulós mérkőzéseit, ahol a fővárosi TFSE, valamint a székesfehérvári MÁV Előre ellen léptek pályára. A csapatban szerepet kapott három Extraligás játékosunk is, Cziczlavicz Dávid, Melher Milán, valamint Óhidi Richárd. Az összecsapásokról Szikszai Marcellt, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

„Nagyon stabil és eredményes játékkal rukkoltunk elő, amelyre az ellenfél csapatának nem volt válasza” – kezdte értékelését a fiatal tréner. „A harmadik játszmában volt egy kis leengedés, de szerencsére a szett közepén megráztuk magunkat, és könnyed győzelemmel indítottuk a bajnokságot.”

A MÁV Előre elleni első szettig kitartott a lendülete a csapatnak. „Az első játszmában agresszív nyitásokkal, és jó játékkal rukkoltunk elő, ez szett győzelmet ért. Utána ellenfelünk játéka stabilizálódott, a mi játékunk színvonala pedig picit visszaesett. A negyedik játszmára sikerült újra magunkra találnunk, és végül egy rendkívül színvonalas, de kiélezett játszmában maradtunk alul” – zárta összefoglalóját trénerünk.

dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20 OB I. osztály, alapszakasz, 1. forduló, Lovasberény
TFSE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-12, -17, -14)
Vegyész RC Kazincbarcika –  MÁV Előre 1-3 (16, -16, -13, -27)
Vegyész RC Kazincbarcika: Gál Levente, Pilisi Bálint, Bene Szilárd, Kanyó Máté, Lukács Dániel, Deák Levente, Sándor Gábor Gyula, Melher Milán, Óhidi Richárd, Cziczlavicz Dávid, Domján Dániel, Lukács Patrik Attila, Kohut Szabolcs, Zámborszky Bence.


Másik fiú U20-as csapatunk a másodosztályban indult ebben a szezonban, székhelyük pedig Tiszaújvárosban található. A srácoknak az első forduló mérkőzéseiért Újfehértóra kellett elutazniuk vezetőedzőjükkel, Olasz Gyulával. Ellenfelük a hazaiak mellett, az alföldi megyeszékhelyű Szeged csapata voltak.

„Az első mérkőzést az Újfehértó ellen játszottuk aránylag stabil, és jó játékkal” – kezdte beszámolóját a tréner. „Nagyon izgalmas mérkőzést nyertünk meg, ráadásul arany szettben, így jó hangulatban indult a szezon. A tavalyi kerethez képest, mindössze egy játékos csatlakozott a csapathoz, aki jól megállta a helyét, elégedett voltam a munkájával”.

A második mérkőzésen egy nagyon dinamikus, és erős csapat volt a Vegyész RC Kazincbarcika-Tiszaújváros ellenfele, ahol két korosztályos válogatott is pályára lépett ellenük.

„Pozitív volt számomra, hogy tudtunk egy szettet nyerni. Sőt, az egész mérkőzés alatt fel tudtuk venni velük a küzdelmet, és mondhatni szoros szettekben tudtuk megszorongatni őket. Tanulságos volt az első forduló, és szépen látszatta a hiányosságokat, és a hibákat, amiket gyakorolni kell. Ilyen például a nyitásfogás és a sáncvédekezés. Nagy érdeklődéssel várjuk a következő fordulót. Örülök, hogy lelkesen játszottak, és végig hajtottak a srácok” – zárta összefoglalóját csapatunk vezetőedzője.

dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20 OB II. osztály, Kelet alapszakasz, 1. forduló, Újfehértó
ÚSK BAD BOYS – Vegyész RC Kazincbarcika-Tiszaújváros 2-3 (-21, 20, 17, -22, -13)
Vegyész RC Kazincbarcika-Tiszaújváros –  Szegedi RSE 1-3 (-13, -20, 20, -19)
Vegyész RC Kazincbarcika: Brunyánszky István, Ispán Gergely János, Berta Gábor, Komló Márk, Homoky Bence, Kocsis Levente, Sztrohár Máté, Bajusz Péter.

(kiemelt kép: Kocsis Alíz, VRCK)