Utánpótlás: nehéz ellenfelek vártak az U20-as fiúkra

A barcikaiak az első osztályban fontos győzelmet szereztek a Kaposvár ellen, míg a tiszaújvárosi srácok a másodosztályban mutathatták meg tudásukat.

Akadémiánkon pallérozódó fiú U20-as csapatunk az első osztályban indult, így az ország legjobb csapatai ellen kell minél jobb eredményt elérnie. A bajnokság második fordulója egy győzelem, és egy vereséggel végződött, mégis az eredmények ellenére elégedetten nyilatkozott honlapunknak Szikszai Marcell, a csapat vezetőedzője.

„Kiélezett, izgalmas mérkőzést játszottunk a Kaposvár ellen” – kezdte értékelését a fiatal tréner. „A győzelem mindkét csapat számára nagyon fontos volt, ez meg is látszódott a színvonalon. Sok hullámzás volt jellemző mindkét oldalon, de a végén szerencsére 14-12-ről egy nagyon szép fordítással megnyertük a mérkőzést”.

A második mérkőzés eredménye nem tükrözi híven a két csapat közötti különbséget. „A PSE kezdőcsapata extraligában edződik, amihez a csapatom még nem teljesen tudott felnőni, így többször felforgatott felállásban játszottak ellenünk. Büszke vagyok a játékosaimra, mert a mérkőzésen belül is olyan fejlődést mutattak, amire lehet építeni a következőkben. A döntő játszmában izgalmas, szoros játékot láthattunk. A meccs végére pedig felnőttünk a feladathoz és megmutattuk, hogy képesek vagyunk megnehezíteni egy jóval esélyesebb társaság dolgát is” – zárta összefoglalóját trénerünk.

dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20 OB I. osztály, alapszakasz, 2. forduló, Budapest
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 2-3 (23, -15, 15, -20, -14)
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE Zöld 2-3 (-15, -20, 23, 22, -11)
Vegyész RC Kazincbarcika: Sándor Gábor Gyula, Pilisi Bálint, Bene Szilárd, Kanyó Máté, Lukács Dániel, Melher Milán, Óhidi Richárd, Domján Dániel, Lukács Patrik Attila, Kohut Szabolcs, Zámborszky Bence.


Tiszaújvárosi fiú U20-as csapatunk a másodosztályban indult ebben a szezonban. A második fordulót Miskolcon tartották, ahonnan egy szett győzelmet tudhatott magáénak a fiatal VRCK. Olasz Gyula csapata számára a következő tornák hozhatnak fontosabb mérkőzéseket.

dr. Tarnawa Ferdinánd Fiú U20 OB II. osztály, Kelet alapszakasz, 2. forduló, Miskolc
MEAFC-Miskolc – Vegyész RC Kazincbarcika-Tiszaújváros 3-1 (16, -23, 18, 14)
Vegyész RC Kazincbarcika-Tiszaújváros –  Szolnoki Sportcentrum kék 0-3 (-18, -19, -22)
Vegyész RC Kazincbarcika: Hadobás Örs, Brunyánszky István, Ispán Gergely János, Firtkó Bálint, Berta Gábor, Komló Márk, Homoky Bence, Kocsis Levente, Sztrohár Máté, Bajusz Péter.

(kiemelt kép: Kocsis Alíz, VRCK)