Toronyai: A szurkolóinkat is ki kell szolgálniuk a játékosoknak

Szerdán hazai pályán, a Don Bosco Sportközpontban játszotta utolsó felkészülési mérkőzését Toronyai Miklós együttese, amelyet 3-1 arányban megnyert a DEAC-cal szemben, majd még egy ráadás szett is következett, így alakult ki a 3-2-s végeredmény. Vezetőedzőnk így értékelte a találkozót.

” Az első szettet magabiztosan nyertük, és sajnos ez rányomta a bélyegét a továbbiakra” – kezdte beszámolóját Toronyai Miklós, a Vegyész vezetőedzője. „Egy kicsit dekoncentráltá váltunk, és nem figyeltünk kellőképpen. Szerkezetet is kellett váltanunk az első szettet követően, de ennek nem szabadna megzavarnia a csapatot, hiszen gyakoroltuk ezt a felállást. Abszolút mértékben figyelmetlenek voltunk, és leengedett a fókusz, aminek nem szabadna bekövetkeznie. Ez a játék a fiatalságból és a rutintalanságból adódik, amire felhívtam a figyelmet a legutóbbi tornán is, de erről most is, a mérkőzés előtt beszéltünk.”

A harmadik szettben ugyanazt a csapatot küldte fel Toronyai, mint akik a másodikban játszottak, ekkor pedig elindult pozitív irányba a játék.

„Innentől pedig bátrabban tudtam változtatni a keret összetételén, feladó poszton is cserélni tudtam, így pedig még jobban kinyílt az olló a két csapat között, és négy szettben nyertünk, amihez gratulálok a srácoknak” – tette hozzá. „Megbeszéltük a Debrecennel, hogy játszunk egy ráadás szettet, ahol már mindenkinek tudtam lehetőséget adni. Nagyon jó fokmérő volt ez a mérkőzés a bajnokság előtt, ahol láttuk, hogy hol kell még csiszolni a játékunkon. Ennek megfelelően dolgozunk tovább, a megbeszélt hibákat pedig nem szabad legközelebb elkövetni.”

Volt még azonban olyan hiányérzete Toronyainak a találkozó kapcsán, amit nem csak játékosaival, de a vrck.hu-val is megosztotta.

„Ami hiányérzetem az az, hogy ha egy szerda esti mérkőzésre ilyen szép számú közönség kijön, őket életre kell kelteni. Be kell vonni a szurkolókat a mérkőzésbe, hogy még jobban buzdítsák a csapatot, tapsoljanak nekünk. Ilyet nem szabad megengedni, hogy a közönséget hagyjuk, csak így ‘nézelődni’ a meccsen. Fontos, hogy a szurkolóinkat is ki kell szolgálniuk a játékosoknak a teljes mérkőzés alatt” – zárta összefoglalóját Toronyai.

(fotó: Kocsis Alíz, VRCK)