Nikolov személyében korosztályos bolgár válogatott feladó érkezett

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy egyéves szerződést kötött az Európa-bajnoki és világbajnoki érmekkel büszkélkedő, korosztályos bolgár válogatott feladóval, Borislav Petrov Nikolovval.

A 21 éves játékos 2019-ben került a Slavia Sofia felnőtt csapatába, majd 2021-től a mögöttünk hagyott idényig a Deya Volley játékosa volt. A Bolgár Kupában bronz, ezüst és aranyérmet is szerzett, egy bajnoki bronzéremmel szintén büszkélkedhet, valamint pályára lépett a Challenge Kupában is. A különböző korosztályos bolgár válogatottakkal nagyon előkelő eredményeket ért el, világbajnoki ezüst, valamint Európa-bajnoki ezüst és bronzérme is van.

„Mindamellett, hogy fiatal feladónknak, Óhidi Richárdnak is jóval több szerepet szánunk, mint tavaly, ezen a poszton mindenképpen szükségünk van egy olyan játékosra, aki fiatal kora ellenére tapasztaltnak mondható” – fogalmazott Toronyai Miklós vezetőedző. „Tudjuk, hogy Bobi egy ambíciókkal teli játékos, aki a több játéklehetőség reményében szerződött hozzánk egy olyan élcsapattól, ahol az utóbbi tíz év legjobb bolgár feladója kirobbanthatatlan.”

A 2003-as születésű Nikolov utánpótlásszinten kifejezetten tapasztaltnak számít, és bár az elmúlt években klubcsapatában kevés lehetőség adódott neki, egy Olimpiakosz elleni kupameccset azért végigjátszott a nemzetközi sorozatban is. A Vegyészben az 1-es mezszámot fogja viselni.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek” – fogalmazott honlapunknak a 195 centiméter magas játékos. „Tetszik a környék, a terem, látom, hogy minden adott a jó munkához. Szeretném, ha a csapat a lehető legjobb helyezéseket, eredményeket érné el.”

A Vegyész a hivatalos felkészülést augusztus 5-én kezdi, de az azt megelőző napokban Dudás Tamás erőnléti edző és Vass Renátó másodedző már különböző teszteknek vetette alá a játékosokat. A válogatottban szereplő röplabdázók és Toronyai értelemszerűen később csatlakoznak a kerethez.

@vrckvolleyball

Bolgár játékos érkezik ✌️ #volleyball #röplabda #kolorcity #kazincbarcika

♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral – WZ Beat

(fotó: fb)