Kicserélődött csapattal vágnak neki a szezonnak az U20-as lányok

Az U20-as lány csapatunk a korábbi évekhez képest nagy átalakuláson ment át a nyáron, hiszen többen is kiöregedtek, vagy egyetemi tanulmányaik miatt távoztak. Ugyan maradtak többen is hírmondónak az előző évi keretből, a csapat őket leszámítva teljesen kicserélődött, így sok játékosnak ez lesz az első éve az U20-asok között.

A bajnoki rajtot megelőzőleg egy szlovákiai felkészülési tornán vett részt csapatunk, melyre klubunk korábbi edzője, Daniel Oravec intézte a meghívást. A VRCK örömmel vette a megkeresést, hiszen a lányok ezelőtt külföldiekkel szemben még sosem játszottak és ez a felállás igen csak motiválta őket. Mivel zömében felnőtt csapatok ellen játszottak a mieink, ezért az eredmény ebből a szempontból irreleváns volt. A vegyész előtt kitűzött cél az volt, hogy a csapat megszokja a nagyobb tempójú játékot. A Nyustya (szlovákul Hnúšťa) városában megrendezésre kerülő XX. Michala Lumnitzera Emléktornáról a vezetőedzőnk, Bene Róbertné Anett így nyilatkozott.

– Nagyon ügyesen játszottak a lányok, de ennek ellenére sok hiányosságot láttam. Ebből a tornából mindenki nagyon sokat tanult és ezáltal tudjuk, hogy mely elemek azok, amikre rá kell még gyúrnunk az edzéseken. Ez az esemény remek lehetőség volt arra, hogy a csapat összekovácsolódjon. Nagyon jól éreztük magunkat, de emellett el is fáradtak a lányok a nap végére. Külön gratulálok a torna különdíjasának, Helmeczi Petrának a teljesítményéért!

Mint korábban már megírtuk, leány U20-as csapatunk mellett a fiúk U20/U17-es összevont alakulata is megkezte a hangolódást az új idényre.

Az utánpótlásbajnokságok a tervek szerint szeptember közepén rajtolnak.