Képzeletbeli ezüstéremmel tértünk haza a szlovák túráról

Mondhatni már haza jár a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika csapata Szlovákiába, hiszen ismételten ellátogatott a szomszédba, ahol ezúttal másik három csapat társaságában mérkőzött meg, hogy megtudja, mennyire eredményesen alakul eddig a felkészülési időszak. A kitűzött célhoz közel járunk, hiszen a torna dobogójának második fokára játszotta fel magát a Toronyai Miklós alakulata.

Az edzések ezen a héten már teljes gőzzel és létszámmal haladtak, a szakmai stáb minden nap megizzasztotta a srácokat, akik sokszor úgy néztek ki, mint akik több kört futottak volna a szakadó esőben. Ez a mostani hétvégétől változni fog, mondhatni egyszerűbb lesz a játékosoknak, mivel a konditermi edzések száma csökkenni fog, egyre kisebb súlyokkal fognak tovább dolgozni, így a pályán elő fog jönni a dinamika és az ólomlábak ezúttal fürgévé válnak. Ez pedig jól fog jönni, hiszen kevesebb, mint három hét múlva már kezdődik a bajnokság.

„A buszút után az első meccsünket a Tatran Bankská Bystrica-val játszottuk, akik egy fiatalokból álló társaság, ahol kevesebb kimagasló teljesítményű játékos van, így nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Az első szettet könnyedén hoztuk, a másodikban pedig nyilván spóroltunk, és szerkezetet is váltottunk, ennek ellenére magabiztosan nyertük a két játszmáig tartó mérkőzést” – kezdte beszámolóját Toronyai.

„Az ebédet követően következett a Svidník elleni találkozó, ahol egy nagyon jó első szett után visszaesett a koncentrációnk. Nyilván, ahogy nyílt az olló az első szettben és rá tudtunk tenni még egy lapáttal, így egy könnyedebb szettgyőzelmet tudhattunk magunkénak, és azt hittük, ez így is fog folytatódni. Természetesen nem így lett, felszívta magát az ellenfelünk, és egy szoros játszmában kikaptunk, mi pedig dekoncentráltak lettünk” – emlékezett vissza vezetőedzőnk.

A csapatot végül sikert felrázni, és egy parázs hangulatú döntő szettben – mely egy 15-ös pontrendszerig számlálódott -, végül 20-18-ra nyert a Vegyész, ahol végre volt egy kis tűz és akarat a csapatban, ami meghozta a sikert. A nap zárásaként, a tornagyőzelmet érő mérkőzésre a Presov ellen került sor, merről így számolt be Toronyai.

– Egy szoros első szettet követően nagyon elfáradtunk fejben is és fizikálisan is. Az, hogy fizikálisan elfáradnak a srácok egy teljesen természetes dolog, hiszen egész héten százszázalékos kondival dolgoztunk, de fejben nem lehet így leengedni. Amiket megbeszélünk a mérkőzés elején, azokat az utasításokat maximálisan be kell tartani, még akkor is, ha például egy-egy labdáról lekésünk, mert fáradtabb a láb, de a fejnek akkor is frissnek kell maradnia. Egy nagyon jó Presovval játszottunk, aki úgy gondolom, hogy a szlovák és akár a magyar bajnokságban is a legjobb négyben végezne. A tornán jól teljesítettünk, a célunkat abszolút elértük, és láttom, hogy miben kell fejlődni, amiben pedig jók voltunk, azt továbbra is fenn kell tartani. A két hét utáni rajtra teljes mértékben toppon leszünk, és úgy megyünk neki az első, borsodi rangadónak, hogy azt szeretnénk megnyerni.

Felkészülési mérkőzés
Tatran Bankská Bystrica – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-2 (15, 20)
Vegyész:
Nikolov, Garan 4, Miklósi-Sikes 3, Pozzobon 9, Péter B. 12, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss (liberó), Péter M. 3, Fecske, Óhidi, Vezetőedző:Toronyai Miklós, Másodedző: Vass Renátó.

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – TJ Slávia Svidník 2-1 (20, -23, 20)
Vegyész: Nikolov 4, Garan 5, Miklósi-Sikes 7, Pozzobon 6, Péter M. 12, Cziczlavicz 12. Csere: Kiss (liberó), Kiházi 2, Péter B. 4.

VK MIRAD UNIPO Prešov – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (-23, -19, -17)
Vegyész: Nikolov 1, Garan 7, Miklósi-Sikes 6, Pozzobon 10, Péter B. 13, Cziczlavicz 5. Csere: Kiss (liberó), Óhidi, Melher, Péter M. 1.

Az extraligás küzdelmeket október 4-én, pénteken, szintén borsodi ellenféllel kezdjük, mégpedig a MEAFC-Peka Bau fogad minket otthonában, Miskolcon.

(kiemelt képünk a találkozóról; VK MIRAD UNIPO Prešov)