Idén is a fiatalság jegyében: továbbra is 21 éves átlagéletkorú a GreenPlan-VRCK

A tavalyi szezonhoz hasonlóan az ideinek is egy fiatal csapattal vág neki a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda Extraligában. A legfiatalabb játékosunk még nincs 17 éves, a legidősebb is csak 25.

Kialakult a GreenPlan-VRCK kerete, honlapunkon korábban beszámoltunk Borislav Nikolov, Davi Pozzobon és Kisházi Valentin érkezéséről is. A keret többsége együtt maradt, négyen távoztak a kezdőből, további két fiatalunk egyetemi tanulmányai miatt váltott egyesületet.

A rangidős továbbra is Péter Márton, a legfiatalabb pedig az a Melher Milán, aki idén nyáron kezdte el a mozgást a felnőtt keret tagjaként. A többség 20 és 21 éves, a csapat átlagéletkora pedig 21 esztendő. Ez a szám azonban jelenleg még ennél is kevesebb, hiszen a szeptemberi születésnaposok életkorát az alábbi felsorolásban már felkerekítettük.

A GreenPlan-VRCK kerete a 2024/25-ös szezonban (zárójelben az életkor):
Feladók: Borislav Nikolov (21), Óhidi Richárd (20)
Átló: Miklósi-Sikes Zétény (21)
Szélső ütő: Fecske Szabolcs (21), Péter Benedek (22), Péter Márton (25), Davi Pozzobon (25)
Centerek: Cziczlavicz Dávid (18), Garan Bálint (20), Kisházi Valentin (20), Melher Milán (17)
Liberók: Csordás László (21), Kiss Máté (24)

Tapasztalat terén vegyes a kép, hiszen vannak olyanok, akik az elmúlt szezonokban végig a pályán voltak, mások kiegészítő emberként segítették eddig a Vegyészt vagy korábbi csapatukat. A szakmai stáb eltökélt célja azonban az, hogy továbbra is a játékosok fejlődését tartsa szem előtt, még akkor is, ha ez nem egyszerű, a játékpercekért ugyanis mindenkinek meg kell harcolnia.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)