Bemutatkozik Bobi Nikolov, csapatunk bolgár feladója

Az elmúlt hat évben rendre ott volt a korosztályos bolgár válogatottak világeseményein Borislav Nikolov, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika nyáron szerződtetett feladója. A mindenki által csak Bobinak hívott 21 éves játékos először játszik külföldön, és bízik abban, hogy a szintén motivált fiatal csapattársaival együtt szép szezont produkálhatnak.

Mit kell tudni rólad, hogyan teltek első heteid Kazincbarcikán?
Kicsit változtam, amióta itt vagyok, hiszen nincsenek körülöttem azok, akikkel eddig éltem, találkoztam nap mint nap. Szeretek járni a városban, felfedezni, és egyébként kellemesen csalódtam, nagy meglepetés számomra. Bulgáriában ugyanis a kisvárosok általában csaknem kihaltak, elöregedettek, ahol nincs sok lehetőség, itt azonban mindig lehet valamit találni. Nyitott srác vagyok, nem gond, ha leszólítanak és éppen a röplabdáról kell beszélgetni. Jól beszélem az angolt, így nem zavar, ha valaki kérdezősködik.

A VRCK híres a szurkolótáboráról, de gondolom Bulgáriában többen járnak röplabdamérkőzésre.
Odahaza a labdarúgás után a röplabda a második legnépszerűbb sportág, szerintem nem túlzás ezt állítanom. Egy-egy mérkőzésre gyorsan elkapkodják a jegyeket a szurkolók, várják a meccsnapokat, sokszor mi is több száz, akár ezer néző előtt játszottunk. Én ehhez vagyok szokva, de úgy hallottam, hogy a röplabdának ennek a városban komoly múltja és szurkolóbázisa van. Várom már, hogy előttük is játszhassak.

Mire számítasz a szezonban a csapat teljesítményét illetően?
Szerintem jól sikerült a felkészülésünk, készen állunk, hogy megmutassuk az erőnket, aminek a motorja a motiváció. Nagyon fiatal a csapatunk, az egyik legfiatalabb a ligában. Ezzel azonban szerintem semmi probléma nincs. A csapatban mindenki segít a másiknak, sokszor egyre gondolunk, jó a hozzáállásunk. Azt hallottam, hogy sokan úgy gondolják, a kupában könnyebb lehet eredményt felmutatnunk, én ezzel azonban nem értek egyet. Meg kell dolgoznunk a sikerért, és ha mindent beleadunk, akkor meccseket nyerhetünk. Ez a célunk, és majd a végén meglátjuk, mindez mire lesz elég.

A beilleszkedés úgy tudom, gyorsan ment, és okoztak kellemes meglepetést az új csapattársak.
Nagyon meglepődtem a csapattársakon, hogy mennyire céltudatosak, hogy a röplabdát mennyire az előtérbe helyezik. Céljaik vannak, karriert akarnak építeni. Ehhez pedig megvannak a feltételek. Gyorsan kijöttem a srácokkal, nyitott személyiségek. Sportolók vagyunk: az hajt minket, hogy győzzünk, és mindenki szeme előtt a győzelmek lebegnek, mérkőzésről mérkőzésre. Szeretnénk a hibáinkból tanulni, jobbá válni. Én nyerni szeretek, szerencsére a többiek is, éppen ezért bízunk abban, hogy eredményesek lehetünk.

Milyen egyéni céljaid vannak a szezonra?
Az edzőm is feladó volt, sokat segít nekem az edzéseken, a külön foglalkozásokon. Igyekszik megadni azt, hogy a profi sportban a következő szintre lépjek, mind technikailag, mind pedig taktikailag. Látja, miben vagyok jó, hogy miben kell fejlődnöm, és szerintem képes lehetek a szintlépésre.

Elérhető cél lehet számodra akár a felnőtt válogatottság?
Kiváló bolgár feladók játszanak nem csak hazám bajnokságában, hanem Európa legjobb ligáiban is. Sok köztük a fiatal, akikkel együtt nőttünk fel, együtt utaztunk világeseményekre, vagy éppen egymás ellen játszottunk. Én úgy döntöttem, hogy a több játéklehetőség reményében a Vegyészhez igazolok, miközben a lehető legtöbbet igyekszem tanulni. A bolgár válogatott most nincs a legjobb öt-hat között, de azért ott van a közvetlen elit mögött, így, ha beszeretnék kerülni, ahhoz nagyon jó teljesítményt kell nyújtanom.

(kiemelt kép: Kovács Loretta, VRCK)