Extraliga: Debrecenbe utazunk vasárnap

Vasárnap 18 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a DEAC vendége lesz az Extraliga 3. fordulójában. Mindkét csapat egy-egy győzelemmel és vereséggel kezdte az idényt. Toronyai Miklós vezetőedzőnkkel, valamint Davi Pozzobonnal beszélgettünk.

A hajdúságiak a nyitó fordulóban simán kikaptak a MAFC otthonában, majd a Pénzügyőr SE vendégeként 2-0-ról sikerült fordítaniuk. A GreenPlan-VRCK a MEAFC-Peka Bau feletti sikert koronázhatta volna meg legutóbb hazai pályán a legutóbbi kiírás bronzérmesének legyőzésével, végül azonban a MAFC öt szettben jobbnak bizonyult.

„Amíg a DEAC pozitív töltetett kapott annak köszönhetően, hogy Budapesten legyőzte a Pénzügyőrt az előző fordulóban kétszettes hátrányból, addig mi éppen az ellenkezőjét éltük át hazai pályán a MAFC-cal szemben” – fogalmazott Toronyai. „Nem rossz csapat a debreceni, számolni kell  velük a négybe kerülésnél, éppen ezért nehéz mérkőzés vár ránk. Mi azonban minden nehézségünk ellenére a győzelemért utazunk, vagy, ha nagyon rosszra fordul minden, pontot, pontokat szerezzünk.”

Toronyai pesszimizmusa a betegséghullámra utal, ugyanis többen is hagytak ki edzéseket a héten, és volt olyan, aki péntek délelőttre jelentett beteget a játékosok közül. Vezetőedzőnk reméli, többen nem esnek ki a keretből, mert akkor még az is előfordulhat, hogy kilenc-tíz játékossal kell elutaznia Debrecenbe.

Davi Pozzobon eddig messze a Vegyész legeredményesebb pontgyárosának bizonyult, ugyanakkor ő és Miklósi-Sikes Zétény ponterős játéka is kevésnek bizonyult a MAFC ellen. A fővárosiak ugyanis felálltak kétszettes hátrányból, és győzelemmel távoztak a Don Bosco Sportközpontból a legutóbbi fordulóban.

„Úgy érzem, megteremtettük ellenfelünknek a lehetőséget arra, hogy visszajöjjön a meccsbe. Mi nem voltunk már annyira agresszívak a harmadik szett derekától, a MAFC pedig ezt kihasználta, és átvette a kezdeményezést” – emlékezett vissza a 25 éves brazil ütő, majd ráfordult a vasárnapi feladatra. „Játszottunk a debreceniekkel néhány alkalommal a felkészülési időszakban, vannak információink róluk. Azóta érkezett hozzájuk egy kubai ütő, de nagyjából tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Azokat a hibákat kell kiküszöbölnünk, amiket elkövettünk az elmúlt időszakban. Fent kell tartani a koncentrációt, hogy a győzelmi esélyt ezúttal ne szalasszuk el.”

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)