Az előző szezon egyik érmesét fogadjuk a hazai nyitányon

Vasárnap 17 órakor az előző kiírás bronzérmesét, a MAFC-ot fogadja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az Extraliga 2. fordulójában a Don Bosco Sportközpontban.

A nyitó fordulóban a Vegyész ugyan elveszítette az első játszmát, de végül négy felvonásban legyőzte a MEAFC-Peka Bau együttesét, így pozitívra sikerült a rajt. A mutatott játékkal azonban nem volt maradéktalanul elégedett Toronyai Miklós, aki ezt már a mérkőzést követő nyilatkozatában is megemlítette. A szezon eleji formán azonban gyorsan túl kellene lendülniuk Cziczlavicz Dávidéknak, amennyiben nyerni szeretnének a MAFC ellen.

„Kellett egy szett, mire megszoktuk a miskolci légkört” – emlékezett vissza Toronyai. „A második játszmától sikerült átvenni az irányítást, és azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Láttuk a hibáinkat, eddig is tisztában voltunk a hiányosságainkkal, és az sem segítség a számunkra, hogy az előző évi kerethez képest valamelyest szűkebbre kellett szabni a lehetőségeinket. Ettől függetlenül a keret tagjai maximálisan beleálltak a munkába, lelkiismeretesen dolgoznak, és küzdenek azért, hogy a megfogalmazott céljainkat elérjük.”

A fővárosiak az előző idényben a négy közé jutásér ejtették ki a GreenPlan-VRCK csapatát, és végül meg is szerezték a bronzérmet a DEAC-cal szemben. Idén éppen a debreceniekkel kezdett a MAFC, győzött is magabiztosan három játszmában. A piros-feketék a nyáron ugyan nem tudták megtartani legponterősebb játékosukat, a kubai Reyest, honfitársa, Altunaga azonban maradt, aki igencsak hasznos játékkal rukkolt elő az előző hétvégén. Több érkezője is volt az együttesnek, például a korábbi években a Pénzügyőrt erősítő ütő, Kiss Dániel, vagy a DEAC-tól elcsábított Veres Bence, aki szintén szélső ütőként vethető be.

„A MAFC kerete nem rossz, azt hallani, még fognak is erősíteni, de mi szeretnénk a saját játékunkat játszani” – tért rá az aktuális ellenfélre vezetőedzőnk. „Ahhoz azonban, hogy ezt megvalósítsuk, meg kell bontanunk az alapjátékukat a nyitásainkkal. Nem lesz könnyű dolgunk, de számítunk a szurkolóinkra is. Hazai pályán kizárólag a győzelem lehet a célunk, legyen bárki is az ellenfél.”

Az összecsapást a Hunvolley TV 17 órától élőben közvetíti. A helyszíni belépésre 16 órától van lehetőség a belépőjegy megváltását követően.