Utánpótlás: győzelemmel a zsebben tértek haza a fiatalok

Klubunk U15 fiú, valamint U20 leány csapata egy-egy győzelmet tudhatot magáénak a második fordulót követően. A javulás mindkét csapatunknál látványos volt az első héthez képest.

Szombaton a fiú U15 I. osztályú csapatunk a fővárosba látogatott, hogy megszerezhesse az első ide győzelmét. A tervvel sikerrel jártak, így egy igazán boldog összefoglalót kaptunk csapatunk vezetőedzőjétől, Kundrák Gáborné Zsuzsannától.

„Megszereztünk az első győzelmünket” – kezdte értékelését Kundrákné. „Az első mérkőzésen, a második szettet leszámítva fegyelmezett játékot tudtunk produkálni, illetve erős nyitásainkkal el tudtuk kapni a Fino Kaposvár A-csapatát. A második mérkőzésen már egy fizikálisan és játékrendszerben is, egy jóval előttünk lévő csapattal kerültünk szembe. Bár kikaptunk, de szépen tudtuk tartani a Pénzügyőrt, viszont az erős nyitásaikra már nem volt ellenszerünk” – tette hozzá a tréner.

Tatár Mihály U15 OB I. osztály, alapszakasz, 2. forduló, Budapest
Fino Kaposvár ‘A’ – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-11, 16, -15, -15)
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE Zöld 0-3 (-17, -16, -17)
Vegyész RC Kazincbarcika: Volenszki Áron, Máthé Levente, Balázs László, Kohut Dávid, Szőke Balázs, Bujna Márk, Maczuga Máté, Dankó Ádám, Jakab Dominik, Szántai Bálint, Pitényi András, Hegyaljai Tamás.


Szintén szombaton a „szomszédig” utazott leány U20-as csapatunk. A három fős csoportban ezúttal egy szettel jobb játékot hoztak az előző fordulóhoz képest. Ezzel az eredménnyel pedig a csoport második helyét szerezte meg a Vegyész RC Kazincbarcika. Csapatunk vezetőedzőjének, Bene Anettnek a beszámolója következik.

„Az első mérkőzést ismételten a Miskolc csapata ellen játszottuk, amin bár kikaptunk, de egy nagyon szoros és izgalmas mérkőzéssel sikerült szettet nyerni tőlük” – kezdte értékelését Bene. „Ezt követően a Salgótarján ellen mindenkinek tudtam  játéklehetőséget adni, amit meghálálva, ügyes játékkal meg is nyertünk. Gratulálok mindenkinek” – zárta büszkén rövid összefoglalóját a tréner.

Torma Ágnes U20 OB III.osztály, Kelet-B alapszakasz, KELET-A, 2.forduló, Miskolc
MVSC ZÖLD – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (-23, 18, 21, 16)
Vegyész RC Kazincbarcika – SBTC fekete 3-0 (9, 18, 20)
Vegyész RC Kazincbarcika: Kovács Anna Luca, Pece Sára, Tasnádi Nikolett, Maczuga Réka, Helmeczi Petra, Tóth Enikő, Kis Lara Bernadett, Máthé Csenge, Salagvárdi Réka, Nagy Angelika.

(kiemelt kép: Kocsis Alíz, VRCK)