Küzdelmes győzelem az Extraliga-nyitányon

Igazi borsodi rangadóval kezdte meg a 2024/2025-ös szezont a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika csapata, amelyet végül hátrányból felállva, négy szettben sikerült is behúznia a MEAFC-Peka Bauval szemben.

Népes szurkolótábor kísérte el Toronyai Miklós alakulatát a szezon első összecsapására Miskolcra, a fantasztikus szurkolás ellenére csapatunk kissé megilletődötten kezdte az első szettet. Borislav Nikolov remek nyitásait követően lendületet vett a Vegyész, és fel is zárkózott 12-12-re. Sajnos a sok pontatlanság megbosszulta magát, és a lendület is alábbhagyott. Hiába volt a második Toronyai-időkérés is, a hazaiak behúzták az első szettet (25-22, 1-0).

A második etapot a vegyészes szurkolók tövében kezdték a srácok nagy lendülettel. Kis időt követően belekényelmesedtünk a a játékba, jöttek a pontatlanságok, de a másik oldal is hibázott. A csapatok felvonultatták a röplabda minden hibáját, mintha csak egy oktató filmet láttunk volna. Ebben a rossz szériában mégis a VRCK kaparta ki magának a pontokat, és hozta el a szettet, ezzel pedig egyenlített (18-25, 1-1).

„Harcolni kell az utolsó pontig.” Mintha csak Toronyai Miklós szavai csengtek volna a harmadik szettben a pályán lévők fülében, a srácok mindent beleadva küzdöttek, hogy a szett elején felépített előnyüket megtartsák. Ez kitartott 11-11-ig, majd felépült az a bizonyos „barcikai nagy fal”, melyet már nem tudott áttörni a MEAFC. Davi Pozzobon vezérletével sikerült pontot tenni a szett végére (21-25, 1-2).

A csapatok a negyedik szettben sem adták könnyen a pontokat. Ritka pillanatnak is szemtanúi lehettünk, ugyanis liberónk, Kiss Máté is felírhatta volna magát a pontszerzők listájára egy kivédett, az ellenfél térfelére áteső labdát követően – a statisztika szerint azonban nem szerezhet pontot, ez az ellenfél védekezési hibája. A játékon elegendő volt egy keveset csiszolni ahhoz, hogy behúzzuk a szettet és ezzel megnyerjük a mérkőzést (19-25, 1-3).

A bajnokságot hazai pályán folytatja a GreenPlan-VRCK, október 13-án vasárnap a Don Bosco Sportközpontban fogadja majd a MAFC-ot.


FÉRFI EXTRALIGA
MEAFC-Peka Bau – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (22, -18, -21, -19)
Miksolci Egyetemi Körcsarnok, Miskolc, 300 néző. V.: Varga, Ladányi.
Vegyész:
Nikolov 4, Péter B. 15, Garan 5, Miklósi-Sikes 2, Pozzobon 24, Cziczlavicz 10. Csere: Kiss M. (liberó), Péter M. 4, Óhidi 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MEAFC-Peka Bau: Kosztovics 1, Árva 13, Dobovics 2, Komlósi 16, Piwowarczyk 14, Dóczi 9. Csere: Fenyvesi (liberó), Simkó 1, Csizmadia 1. Vezetőedző: Kovács Zoltán.

Toronyai Miklós: Igencsak idegesen kezdtük a mérkőzést, le kellett nyugodnunk és szerkezetet váltanunk ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni a saját játékunkat. A Miskolc rendkívül jól felkészült erre a mérkőzésre, de hozzánk hasonlóan sokat hibázott. Ha a két csapat tudja minimalizálni a hibák számát, akkor szép szezont futhatnak.

(kiemelt képünk a találkozóról; Kocsis Alíz/VRCK)