Ötszettes főpróbát tartott a bajnoki rajt előtt a GreenPlan-VRCK

Jövő hét pénteken indul a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika számára az Extraliga idei kiírása. Szerdán utolsó felkészülési mérkőzését játszotta Toronyai Miklós együttese, amelyet 3-1 arányban megnyert a DEAC-cal szemben, majd még egy ráadás szett is következett, így alakult ki a 3-2-s végeredmény.

Hazai pályán, népes közönség előtt játszotta a GreenPlan-VRCK az utolsó felkészülési mérkőzését szerdán a DEAC ellen. A Vegyész bolgár feladója, Boriszlav Nikolov egy mutatós ásszal kezdte a barátságos mérkőzést, majd a látványos kezdést további hazai pontok követték egészen 4-0-ás állásig. Stabil alapjátékának, és nyitásainak köszönhetően magabiztosan nyerte az első szettet a hazai csapat (25-15, 1-0).

A szünetet követően feljavult a vendégek játéka, és 16-16-os állásig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor a Debrecen rá tett még egy lapáttal, és ellépett három ponttal. Végül a centereik ponterős játékával sikerült egyenlíteniük (21-25, 1-1).

A harmadik szettben a népes barcikai szurkolótábor hangja is felhallatszott, hiszen igazán látványos labdamenetet nyert meg a Péter Benedek által vezetett borsodi alakulat 11-14-nél. Az elvesztett pont olyan rosszul érintette ellenfelünket, hogy „beragadt” a játékuk, a Vegyész pedig szárnyalt, egészen a szett végéig (25-18, 2-1).

A negyedik játszmában friss embereket küldött a pályára Toronyai. A cserejátékosok pedig igazi észjátékkal, látványos megoldásokkal lepték meg ellenfelünket, így egy magabiztos szettel, 3-1-re nyerték a felkészülési meccs (25-14, 3-1).

Mivel a felkészülés jegyében zajlott a két csapat közti találkozó, ezért egy ráadás szettre is sor került. Ezt kihasználva a záró etapban, mindenkinek lehetőséget adva a játékra, újabb felállásban mutatkoztak meg a csapatok. Ezt a lehetőséget a vendégek használták ki jobban, és szépítettek is az eredményen (19-25, 3-2).

Az extraligás bajnokságot október 4-én, pénteken kezdi meg csapatunk a MEAFC-Peka Bau otthonában, 19 órától.


FELKÉSZLÉSI MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC 3-2 (15, -21, 18, 14, -19)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 80 néző. V.: Kabai, Fábián.
Vegyész:
Nikolov 2, Péter B. 30, Garan 3, Miklósi-Sikes 2, Pozzobon 17, Cziczlavicz 4. Csere: Kiss M., Csordás (liberók), Péter M. 4, Óhidi 3, Fecske 6, Kisházi 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Lasecki 7, Kun 11, Kiss I. 5, Chidi 21, Kókai 7, Marlon 17. Csere: Bán (liberó), Remete, Toma 2. Vezetőedző: Fodor Antal.

(kiemelt képünk a találkozóról; Kocsis Alíz/VRCK)