Utánpótlás: biztató kezdés az U20 lány, valamint az U15 fiúknál

Újabb csapataink kezdték meg a 2024/2025-ös utánpótlás röplabda szezont a hétvégén. Az U20-as lányok mellett az U15-ös fiúk mutathatták be tudásukat éles, mérkőzés helyzetben. A játékon még csiszolnia kell mindkét alakulatunknak, de már így is mutattak biztató megmozdulásokat a fiatalok.

Vasárnap a fiú U15 I. osztályú csapatunk Szolnokon játszotta az első fordulós mérkőzéseit, ahol a székesfehérvári MÁV Előre kék, valamint a hazai Szolnoki Sportcentrum ellen lépetek pályára. A szezon első tornájáról Kundrák Gáborné Zsuzsanna, vezetőedzőt kérdeztük.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést a MÁV Előre kék csapata ellen, ahol két és fél szettig mi irányítottuk a mérkőzést – kezdte értékelését Kundrákné. „Jól nyitottunk és fegyelmezetten játszottunk, viszont a harmadik szett közepétől minden megváltozott. Elkezdtünk kapkodni, pontatlanok voltunk és nyitásfogadásban is visszaestünk. A negyedik szettben még mi vezettünk 20-18-ra, küzdöttek a győzelemért a fiúk. Próbálták megnyerni a szettet, de pont ettől az akarástól nagyon görcsössé váltak, és szinte semmi nem jött össze. Az ötödik szett ugyan úgy kezdődött, ahogy az előzőt abbahagytuk. 8-0-s állással cseréltünk térfelet, innen pedig már nem tudtuk utólérni az ellenfelünket” – tette hozzá a tréner.

A Szolnok ellen csapatunk megküzdött a szebb eredményért, de a siker ezúttal is elmaradt.

„Habár az eredmény nem mutatja, hisz 3-0 lett a tisza-partiaknak, de nem adtuk olyan könnyen a pontokat. Bátran támadtunk, jól nyitottunk, és ezen a meccsen már a centerek is blokkban szépen dolgoztak. Ez a mérkőzés jó kiindulópont lehet a jövőbeli céljaink eléréséhez. Gratulálok a fiúknak a teljesítményükhöz” – zárta összefoglalóját edzőnk.

Tatár Mihály U15 OB I. osztály, alapszakasz, 1. forduló, Szolnok
MÁV Előre kék – Vegyész RC Kazincbarcika 3-2 (-20, -15, 20, 22, 6)
Vegyész RC Kazincbarcika –  Szolnoki Sportcentrum 0-3 (-19, -23, -17)
Vegyész RC Kazincbarcika: Dobóczi Bence, Volenszki Áron, Máthé Levente, Kohut Dávid, Szőke Balázs, Bujna Márk, Szántai Bálint, Dankó Ádám, Jakab Dominik, Ombódi Dominik, Pitényi András, Hegyaljai Tamás.


Szintén vasárnap az U20-as kazincbarcikai lányokra várt utazás, akik az első éles mérkőzéseiket játszották együtt, hiszen a csapat a tavalyi szezonhoz képest átformálódott. Vezetőedzőjükkel, Bene Anettel beszélgettünk a tornát követően.

„Első meccsünket a Miskolc csapata ellen játszottuk, ahol egy kicsi zavar volt a pályán” – kezdte értékelését Bene. „Nem igazán találtuk a helyünket. Bár a nyitás fogadásunk jó volt, a támadásokat mégsem tudtuk befejezni. Azt kell hogy mondjam, a szerencse sem állt ezúttal mellettünk”.

Nem sok pihenő után a barcikai lányokra újabb mérkőzés várt, ezúttal a hazai, Salgótarján ellenfeleként.

„Az előzőhöz képest sokkal összeszedetebb volt a banda, így jól helyezett nyitásokkal és hatékonyabb támadásokkal sikerült megszorítanunk az ellenfelünket. Összesègèbben egy jó kis nap volt. A későbbiekben sokat kell még csiszolódnunk csapatként, és a hibáinkat ki kell javítanunk” – zárta összefoglalóját csapatunk edzője.

Torma Ágnes U20 OB III.osztály, Kelet-B alapszakasz, KELET-A, 1.forduló, Salgótarján
MVSC ZÖLD – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (15, 14, 16)
Vegyész RC Kazincbarcika –  SBTC fekete 3-0 (19, 6, 9)
Vegyész RC Kazincbarcika: Kovács Anna Luca, Pece Sára, Maczuga Réka, Helmeczi Petra, Tóth Enikő, Kis Lara Bernadett, Máthé Csenge, Salagvárdi Réka, Tasnádi Nikolett, Nagy Angelika.

(kiemelt kép: Kocsis Alíz, VRCK)