Barátságos döntetlen a szlovákiai felkészülési meccsen

Mintha csak előre megbeszélte volna a két csapat, 2:2-es döntetlen eredménnyel köszönt el egymástól a Vegyész és a szlovákiai Svidník csapata. Kevesebb mint egy hónap múlva kezdődő férfi extraligás bajnokságra való felkészülés nevében fogadta el a meghívást és utazott el csapatunk az eperjesi kerület peremére.

Ellenfelünk a tavalyi szlovák extraligában az ötödik helyet szerezte meg, jelenlegi vezetőedzőjük pedig nem lehet ismeretlen számunkra, hiszen az a Marián Vitko, aki 2018 és 2020 között a Vegyészt erősítette libero poszton. A héten Dudás Tamás erőnlétiedző a legkeményebb edzőtermi edzésekkel izzasztotta meg a játékosokat, így a srácok örültek, hogy a súlyzók helyett immáron mérkőzés szituációban végre a labdára koncentrálhattak.

A Vegyész hiányos kerettel vágott neki az útnak, Toronyai Miklós így mindenkinek lehetőséget tudott adni a játékra és új felállásokat is ki tudott próbálni a mérkőzés során. Vezetőedzőnk így nyilatkozott a barátságos találkozóról:

– Nyilván még nagyon az elején vagyunk és érezhető volt a srácokon a komoly erőnléti és fizikális munka, de ahhoz képest úgy gondolom, hogy elég jól mozogtak, leszámítva az első szettet, ahol nyilván benne volt még egy négy órás buszút a lábakban. Ezzel kapcsolatban az észrevételeimet átbeszéltük a srácokkal, hogy az utazástól függetlenül az élet nem áll meg, és nem lehet így beleállni egy meccsbe. Összeségében elégedett voltam a teljesítménnyel, a hiányos keret miatt nem mindenki a saját posztján játszott, de ezt leszámítva úgy gondolom, hogy jól beilleszkedett a felkészülésünkbe ez a mérkőzés.

Felkészülési mérkőzés
TJ Slávia Svidník – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 2-2 (-16, 21, 23, -13)
Vegyész: Nikolov 3, Pozzobon 15, Kisházi 6, Miklósi-Sikes 4, Fecske 8, Garan 9. Csere: Csordás (liberó), Péter M. (liberó), Óhidi 1, Melher 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós, Másodedző: Vass Renátó.

A szeptember 14-i hétvégén már teljes lesz a csapat, ekkor Eperjesre látogat a VRCK, ahol a házigazda Presov mellett a Svidník is jelen lesz, valamint még egy csapat meghívásán dolgoznak a rendezők. Az extraligás küzdelmeket kevesebb mint egy hónap múlva, október 4-én, pénteken kezdjük a MEAFC-Peka Bau otthonában, Miskolcon.

(kiemelt képünk a találkozóról; Kocsis Alíz, VRCK)