Sorsoltak a Magyar Kupában

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Magyar Kupa 16-os főtábláján a megyei rivális MEAFC-Miskolc ellen kezdheti meg szereplését a sorozat idei kiírásában.

A sorsolást a III. Békéscsabai Nemzetközi Sporttudományos Konferencián tartották, ahol nem mellékesen klubunk szakemberei is képviseltetik magukat. A Vegyész neve mellé a MEAFC-Peka Baut húzták ki, a párharc győztese pedig az UNI Győr-SZESE – Vidux-Szegedi RSE mérkőzés továbbjutójával találkozhat a négy közé kerülésért. Érdekesség, hogy a bajnokságot is majd a MEAFC-cal kezdi csapatunk, október 4-én. Az előző idény MK-nyertese, a Fino Kaposvár a negyeddöntőben csatlakozik a küzdelmekhez. A nyolcaddöntő mérkőzéseire november első és utolsó hetében kerül sor.

A GreenPlan-VRCK az előző kiírásban óriási menetelést mutatott be, nem kis meglepetéseket okozva, hiszen az esélyesebb DEAC-ot a nyolc között, a Pénzügyőr SE-t pedig a négy között sikerült búcsúztatnia aranyszettben. A döntőben aztán a Fino Kaposvárral játszott, ahol kétszettes hátrányból felállva, végül csak 16-14-re maradt alul, aminek köszönhetően egy csillogó ezüstérmet nyert.

Magyar Kupa-sorsolás, ágrajz szerint
Dág KSE – TFSE
DKSE – Kecskeméti RC
UNI Győr-SZESE – Vidux-Szegedi RSE
MEAFC-Peka Bau – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika
Veszprém RK – DEAC
Szolnoki Sportcentrum – Pénzügyőr SE
MAFC – MÁV-Előre Foxconn

Fino Kaposvár