DEAC elleni felkészülési meccsekkel kezdődik a hat-hat elleni időszak

Fontosnak tartotta a szakmai stáb, hogy augusztus végén is legyenek már felkészülési mérkőzések, annak ellenére, hogy sem Toronyai Miklós vezetőedző, sem pedig három válogatott játékos nincs még ott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika keretében.

A válogatott csütörtökön fejezi be idei programját a törökök elleni Európa-bajnoki selejtezővel, de Cziczlavicz Dávid, Kiss Máté és Péter Benedek is kapnak még szabadságot, ők leghamarabb csak a szeptember közepén esedékes, eperjesi felkészülési tornán lesznek jelen. A többiekre addig is vár három felkészülési mérkőzés, hiszen az edzéseken csak tízen vannak, így lehetőségük ott nincs gyakorolni hat-a-hat ellen.

Tudtak viszont végre rendesen játszani a DEAC elleni felkészülési mérkőzésen szerdán, a DESOK-ban. A mieink négy szettben kikaptak, de mindenki kellő játéklehetőséget kapott, ez minimum két játszmát jelent. A srácok értelemszerűen még „ólomlábakon mozogtak”, éppen most léptek be az erőnléti programjuk legnehezebb szakaszába, annak azonban végre örültek, hogy tudtak más csapat ellen gyakorolni.

Vass Renátó másodedző a vrck.hu érdeklődésére elmondta, a legfontosabb a mezőnyvédekezés gyakorlása volt, hiszen az edzéseken is javarészt ezzel a játékelemmel foglalkoztak. Pénteken ismét játszik egymással a két csapat, ahol hasonló célja lesz a mieinknek, tehát mindenkinek ugyanannyi lehetőséget biztosítani.

DEAC – GreenPlan-VRCK 3-1 (23, 23, -19, 16)
DEAC: Moret 10, Lasecki 7, Kun 23, Kiss 5, Imre 3, Elleh 8. Csere: Bán (liberó), Remete 5, Dorogi 1, Kókai, Toma 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Kisházi 5, Nikolov 1, Pozzobon 16, Garan 6, Miklósi-Sikes 10, Péter M. 11. Csere: Csordás (liberó), Óhidi 1, Fecske 1, Melher 3. Másodedző: Vass Renátó.

(kiemelt képünk archív)