Két fiatal center, köztük egy saját nevelésű is csatlakozik a GreenPlan-VRCK keretéhez

Az előttünk álló idényt a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika játékosaként teljesíti Kisházi Valentin, aki Dunaújvárosból érkezik, míg Melher Milán az utánpótlásból kerül fel az első csapathoz.

Melher Milán néhány évvel ezelőtt kezdett el röplabdázni a Vegyészben, és az elmúlt egy évben igencsak felpörögtek körülötte az események. Tavaly novemberben meghívót kapott az U18-as válogatottba, azóta tagja a nemzeti együttesnek, míg ezt az idényt már az Extraligában szereplő csapat kerettagjaként fogja teljesíteni.

A 21 éves Kisházi Valentin Sümegen ismerkedett meg a sportág alapjaival, aztán három idényt is lehúzott a DKSE-ben. Melherhez hasonlóan ő is centerposzton vethető be, de amíg fiatalabb poszttársa még középiskolás, addig ő munka mellett fog röplabdázni.

„Nem titok, hogy centerposztra szerettünk volna  igazolni egy magyar válogatott játékost, az anyagi lehetőségeink azonban ezt sajnos nem tették lehetővé. Milán mindenképpen csatlakozott volna a felnőttekhez, de nem kívánjuk idő előtt a mélyvízbe dobni, így került a képbe Valentin, aki rendszeresen játszott Dunaújvárosában. Ő munkát vállalt Kazincbarcikán, amellett fog röplabdázni, Milán pedig az Irinyi tizenegyedik évfolyamos hallgatója” – mondta a játékosokkal kapcsolatban Tóth Milán csapatvezető, aki hozzátette, minden bizonnyal új játékosok szerződtetésére már nem lesz lehetősége a Vegyésznek.

A GreenPlan-VRCK kerete a 2024/25-ös szezonban (zárójelben az életkor):
Feladók: Borislav Nikolov (21), Óhidi Richárd (20)
Átló: Miklósi-Sikes Zétény (21)
Szélső ütő: Fecske Szabolcs (21), Péter Benedek (22), Péter Márton (25), Davi Pozzobon (25)
Centerek: Cziczlavicz Dávid (18), Garan Bálint (20), Kisházi Valentin (20), Melher Milán (17)
Liberók: Csordás László (21), Kiss Máté (24)
A szakmai stáb összetétele: Toronyai Miklós (vezetőedző), Vass Renátó (másodedző), Dudás Tamás (erőnléti edző), Lukács Patrik (statisztikus), Székely Alexandra (masszőr), Máté Zsolt (gyógytornász)
Megjegyzés: a szeptemberi születésnaposok életkorát felkerekítettük.

(fotók: Kovács Loretta, VRCK)