Alakulnak a felkészülési mérkőzések időpontjai

Messze még a szezonrajt, hiszen csak október első hétvégén indul a férfi röplabda Extraliga új idénye. Addig még sok munka vár a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikára, de összeszedtük az új információkat együttesünk felkészüléséről és az előtte álló kihívásokról.

A kerethez csak szeptember első felében csatlakoznak a válogatott játékosok, így Cziczlavicz Dávid, Kiss Máté és Péter Benedek, míg Toronyai Miklós vezetőedző az Európa-bajnoki selejtezők után a leghamarabb szeretne edzést vezényelni a többieknek. Ettől függetlenül a DEAC-cal augusztus 28-án idegenben, 30-án pedig hazai környezetben is játszik egy-egy felkészülési meccset a Vegyész.

Ezt követően Svidníkbe tervez egy túrát csapatunk szeptember első hétvégéjén, még mindig csonka kerettel. A szeptember 14-i hétvégén már teljes lesz a csapat, ekkor Eperjesre látogat a VRCK, ahol a házigazda Presov mellett a Svidník is jelen lesz, valamint még egy csapat meghívásán dolgoznak a rendezők. Szeptember 20-án hazai tornát rendez a GreenPlan-VRCK, ellenfelei a Pénzügyőr SE és a Presov lesznek, és még maximum egy-egy felkészülési meccs kerülhet beiktatásra a rajtig.

Az Extraligában ugyanaz a 12 csapat indul, mint a legutóbbi idényben, a bajnokság a GreenPlan-VRCK számára jó eséllyel október 4-én fog rajtolni a MEAFC-Miskolc vendégeként. Lesz forduló a két ünnep között is, egészen pontosan december 29-én, és az alapszakasz március elején végződik, míg a bajnokság akár május közepéig is kitarthat.

A felkészülés továbbra is a terveknek megfelelően zajlik, az edzéseket Vass Renátó másodedző és Dudás Tamás erőnléti edző vezénylik.