A héten már lesznek felmérések, a jövő héten pedig elindul a felkészülés

Augusztus 5-én megkezdi felkészülést a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az új idényre. A nulladik foglakozást már pénteken levezényli a szakmai stáb, illetve augusztusban a válogatott játékosok még nem vesznek részt az alapozásban.

Toronyai Miklós, a magyar válogatott másodedzője, valamint Kiss Máté csapatkapitány, Cziczlavicz Dávid és Péter Benedek is augusztus végéig a nemzeti csapattal fog Európa-bajnoki selejtezőn részt venni, illetve rájuk majd néhány nap pihenő is vár szeptember elején. Addig azonban a többiek készülni fognak, méghozzá Vass Renátó másodedző és Dudás Tamás erőnléti edző felügyelete mellett.

„Nem ideális a helyzet, és nagyon izgulok, mert korábban még nem fordult elő, hogy ilyen sokáig ne legyek a csapattal. Amint tudok, csatlakozom” – mondta Toronyai a vrck.hu-nak, aki viszont az első értekezleten, augusztus 5-én jelen lesz. „Utána azonban Renátó és Tomi fogják vezetni a foglalkozásokat, természetesen átbeszéltünk mindent alaposan. A srácok is kellően érettek ahhoz, hogy a munkát megfelelően elvégezzék.”

A nulladik foglalkozáson különböző teszteket fognak a játékosok elvégezni, majd a szabad hétvégét követően hétfőn reggel találkoznak. Egyedül még Garan Bálint fog hiányozni igazoltan az első tréningekről. Az előző évi keretből távozókról és maradókról is írtunk már, és az érkezőket is bemutatjuk a jövő héten.

A Vegyész stábja a felkészülési mérkőzések listáját is elkezdte összerakni. Az biztos, hogy augusztus végén kétszer is játszik a csapat a DEAC-cal, és tervben van egy túra a szlovák Svidník csapatához szeptember első hétvégéje előtt – még a válogatottak nélkül. Aztán egy eperjesi és egy kazincbarcikai torna szerepel a tervek között, ezeken felül még egy-egy edzőmeccset is szeretne a klub tető alá hozni. A bajnoki rajt várhatóan október első hétvégéjén lesz.