Davi Pozzobon a Vegyészben folytatja

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika örömmel jelenti be, hogy egy szezonra szóló szerződést kötött a legutóbbi három idényt a Szegedi RSE-nél töltő brazil négyesütővel, Davi Luiz Durigon Pozzobonnal.

A nemsokára 25. születésnapját ünneplő játékos nem ismeretlen a magyar röplabdát figyelemmel követők számára, hiszen három szezont is lehúzott a Tisza-partiaknál. A 195 centiméter magas Pozzobon meghatározó tagja volt csapatának, és a Vegyészben is hasonló szerepkört szeretne majd betölteni.

„Örülök, hogy még egy évet Magyarországon lehetek, imádom az országot, szinte már második otthonom” – nyilatkozta a brazil játékos. „Amikor tudtam, hogy lehetőségem van a Vegyészhez szerződni, ez volt számomra a prioritás. Jó játékosok alkotják a keretet, a szakmai stáb felkészült, én pedig már nagyon izgatott vagyok az új célok és elvárások miatt. Remélem, tudok majd fejlődni, miközben hasznos tagja lehetek a csapatnak, és a legjobb eredményekért harcoljunk. Remélem, egy remek szezon vár ránk. Amikor tavaly a Don Boscóban játszottam, nagyon élveztem a helyszín és a szurkolók energiáját, és alig várom, hogy végre mindenkivel találkozzak.”

Vasárnap a korosztályos bolgár válogatott, Borislav Nikolov érkezését jelentette be egyesületünk. Kárpáti László ügyvezető elmondta, a jövőben is a fiataloké lesz a főszerep, a keretet ennek megfelelően állították össze.

„A korábbi évekhez képest is még kisebb költségvetésből kell gazdálkodnunk, de mindenképpen szerettük volna a válogatott, fiatal játékosokkal teli keretünket megfelelő szinten edzetni és versenyeztetni. Ezért csak kettő, de a reményeink szerint annál ügyesebb légióst foglalkoztatunk idén. Mind a két légiós a fejlődést tartja szem előtt, abszolút hasonlóak a nézeteik a klubéval. A bajnokságban eredményesebbek szeretnénk lenni a tavalyi évinél. Ehhez szükség van egy-két olyan fiatal játékosra, akik célirányosan kiegészítik a meglévő keret hiányosságait, s a menet közben előforduló váratlan helyzetek leküzdésére is alkalmassá teszik a társaságot” – fogalmazott az ügyvezető.

A GreenPlan-VRCK hétfőn kezdte meg a felkészülést, amelynek első hónapjában az Európa-bajnoki selejtezőre készülő játékosok, Cziczlavicz Dávid, Kiss Máté és Péter Benedek mellett vezetőedzőnk, Toronyai Miklós is hiányozni fog. A tervezett programról bővebben írtunk egy korábbi cikkünkben.

(fotó: szrse.hu)