Egy hajszállal maradt csak le az Eb-elődöntőről U22-es válogatottunk

Magabiztosan, három játszmában megnyerte a spanyolok elleni csoportmeccsét az U22-es magyar férfi röplabda-válogatott a hollandiai Európa-bajnokságon, és bár ugyanannyi pontja lett, mint a házigazdának, a két csapat keddi eredménye miatt a mieink számára a hatodik helyen fejeződött be a kontinenstorna.

A nyolccsapatos torna első napján nagy meglepetések születtek: a B-csoportban Portugália legyőzte az egyik esélyes Franciaországot, míg az A-csoportban Magyarország pontot rabolt Hollandiától. Azt a meccset a házigazda Gröoningenben csupán az ötödik szettben, 19-17-re tudta megnyerni.

A mieink csoportját a végső győzelemre is nagy eséllyel pályázó lengyelek simán megnyerték, Toronyai Miklós szövetségi edző legényeit is magabiztosan fektették két vállra. Azonban mivel a második játéknapon a hollandok öt szettben legyőzték a spanyolokat, eldőlt, hogy ők jutnak a lengyelek mellett a négy közé.

A csalódott csapatok csatáját azonban a mieink megnyerték, 3-0-ra verték a spanyolokat, így pontszámban beérték a hollandokat, de az egymás elleni eredmény a hazaiaknak kedvezett. Ez azonban így is egy olyan Eb volt, amire kevesen számítottak.

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika játékosai közül Cziczlavicz Dávid alapemberként minden meccsen kezdő volt, jó teljesítményt hozott. Pályára léphetett az első meccsen Miklósi-Sikes Zétény is, míg a lengyelek ellen jó fél szettet kapott Garan Bálint. Vezetőedzőnk, Toronyai elmondta, roppant büszke a csapatra, és valóban az lehet, ilyen előkelő eredményt magyar utánpótlás válogatott régen tudott felmutatni.

(kiemelt kép: cev.eu)