A sorsolás nem segített, de nem csalódottak minis fiaink

A hetedik helyen zárta a III. korcsoportos röplabda Diákolimpiát a Vegyész utánpótlása, a Pollack Mihály Általános Iskola. A mieinknek nem volt szerencséjük a csoportok sorsolásakor, de a tornától sikerült győzelemmel búcsúzniuk.

A Diákolimpiát a Vincze Tamás vezette egri egyetemi gyakorló iskola nyerte, ugyanez a csapat egy héttel korábban a klubbajnokságban ért fel a csúcsra. A második helyet az erősebb kecskeméti csapat, míg a negyediket a Kunhegyes szerezte meg. Ezzel a három csapattal került egy négyesbe a Pollack.

„Ez már alapjaiban meghatározta a sorsunkat, de szetteket tudtunk rabolni az esélyesebbek ellen” – emlékezett vissza Máthé László edző. „Az Eger és a Kecskemét kiemelkedett a mezőnyből, ők játszották a bajnoki döntőt is. Sajnos a Kunhegyest nem sikerült megvernünk, így csak a hetedik helyért játszhattunk. A másik csoportban a gyengébb Kecskemét erősebb nálunk, de a Dágnál, akit legyőztünk a helyosztón, valamint a Debrecennél jobbak vagyunk, és kíváncsi lettem volna, mennyit fejlődtünk december óta a Kaposvárhoz képest.”

Erre azonban nem derülhetett fény, ettől függetlenül a vegyészes srácok nem csüggedtek, Máthé szerint ugyanis mindent megtettek.

„Dicsértem őket. Jobb csapatok ellen nem szégyen kikapni, de a Dág ellen bebizonyították, hogy sokkal több volt bennünk. Sokat fejlődtünk, főleg csapatként a szezonban. Mivel a szombat délutánunk szabad volt, ellátogattunk az élményfürdőbe és az állatkertbe is, hétfőn pedig egy közös edzéssel elbúcsúztunk egymástól.”

Keddtől ugyanis azok, akik szeretnének, már Kundrák Zsuzsához, az U15-ösökhöz mehetnek edzésre, jövőre ugyanis a társaság zöme korosztályt lép.

(fotó: Diákolimpia)